Star Wars novosti sa D23 Expo prezentacije

Nakon godina iščekivanja konačno je Lucasfilm najavio povratak jednog od omiljenih “Star Wars” likova Obi Wan Kenobi-a. Evan McGregor će ponoviti jednu od svojih najpoznatijih uloga u nadolazećoj seriji koja će biti ekskluzivno dostupna na Disney + streaming servisu.

Nije tajna da omiljena svemirska opera ima problema; novi klinci ne žele da kupuju “Star Wars” igračke, a stari vjerni fanovi ne kriju nezadovoljstvo sa zadnjim filmovima (The Last Jedi i Solo). Zato su likovi iz Lucasfilma uradili jedino što su mogli; dali su obožavaocima ono što zapravo žele.

Prvi jasan znak je povratak voljenog animiranog serijala “The Clone Wars“. Dobićemo novu sezonu u februaru, iako je Disney otkazao seriju čim je kupio franšizu. Naravno, nove avanture Anakin Skywalker-a će biti rezervisane isključivo za Disney + platformu.

Koliko god da gotivimo crtani, sve nade polažemo u prvu igranu seriju “The Mandalorian“. Akcioni spektakl za koji je zadužen Jon Favreau (jedan od arhitekata Marvel sinematskog univerzuma, režiser prva dva “Iron Man” filma) može vratiti vjeru u poljuljanu franšizu. Fantastični Pedro Pascal (Narcos, Game of Thrones) je bezimeni Mandolorijan, usamljeni revolveraš koji putuje galaksijom. On je nasljednik kultnih lovaca na ucjene Jango i Boba Fett (i prepoznatljivog oklopa). Radnja serije je nakon “Povratka Džedaja” (Return of the Jedi) i pada Imperije. Svemirski western je baš ono što treba franšizi u ovom trenutku.

Serija će biti prvi novi sadržaj koji će biti dostupan na Disney + platformi odmah kada krene s radom (12. novembar). Prvi trejler izgleda fantastično, uvjerite se sami. Odavno se nismo radovali (hype je živ) za novi Star Wars kao sa ovom serijom.

Na D23 Expo, korporativnom događaju bilo je puno priča i o novim Marvel serijama. Uz dosad najavljene četiri serije, novih četiri je prikazano na prezentaciji. Ali stvarno nas nije više briga. Posebno ne za neke trećorazredne likove. Nakon događaja u “Endgame” filmu i najnovijih špekulacija da se Spider-Man vraća Sony-u, nemamo pretjeranih razloga da se i dalje “šutamo” Marvel formulom. Dvadeset tri filma su i više nego dovoljna. Desetak novih serija za Disney + neka nađe neku drugu publiku.

Meni će “Star Wars” oduzeti dovoljno vremena u životu. A i tako sav novac završi na istom mjestu; Disney-u.