Stiže nam “Dylan Dog” TV serija

Italijanski strip izdavač Sergio Bonelli Editore udružuje snage sa producentskom kućom Atomic Monster i majstorom modernog horora James Wan-om. Zajedno će raditi na igranoj seriji (na engleskom jeziku) koja je zasnovana po kultnom evropskom stripu “Dylan Dog”. Najavljeno je deset epizoda prve sezone koje će pratiti omiljenog istraživača paranormalnog i njegovog duhovitog pomoćnika, Groucho Marx imitatora.

Dylan Dog je strip institucija koja oduševljava čitaoce već trideset tri godine. Objavljeno je više od 500 epizoda koje su prodate u 50 miliona primjeraka širom svijeta. Tokom svih tih godina Dylan se borio sa svim mogućim čudovištima kao što su: duhovi, vampiri, zombiji i svi ostali degenerici. Ipak poenta dobrog broja epizoda je da je najveće čudovište čovjek sam. Upravo zbog te ljudskosti strip je voljen od strane i starijih i mlađih čitaoca.

Izdavač iz Milana je zadovoljan partnerom James Wan-om (i njegovom kućom Atomic Monster) jer osim što su specijalizovani za horor žanr, dokazali su da znaju uraditi kvalitetnu strip adaptaciju (Aquaman, 2018.). To je izjavio predsjednik Bonelli stripova Davide Bonelli, koji ne krije svoje oduševljenje “timom iz snova” koji će raditi na jednom od njihovih najvažnijih likova.

James Wan koji je poznat po uspješnim horor filmovima kao što su: “Saw”, “Insidious” i “The Conjuring” u službenoj izjavi je rekao da je Dylan Dog jedan od njegovih omiljenih stripova. Ovo nije prvi put da pokušajavaju “prodati” Dylana američkim gledaocima. Užasni “Dylan Dog: Dead of Night” film iz 2011. je neuspjeli pokušaj da Doga prilagode mizernim Hollywood-skim standardima. Nadajmo se da će ovog puta imati više sreće.

Novonajvaljena igrana serija je samo jedan od poduhvata multimediljalnog brenda Bonelli Entertainment. Pisali smo prošle godine o njihovoj saradnji sa američkim strip gigantom DC Comics.

izvor: Variety