Stiže nam novi Deep Purple album

Dvadeset i prvi album legendarnog hard rock benda Deep Purple je trebao izaći u junu. Ali kao i mnoge druge zabavne stvari odgođen je znate već zbog čega (određenog virusa kojeg nećemo imenovati).

Album po imenu “Whoosh!” biće dostupan u prodaji 7. avgusta. Već su izbacili dva singla, sa fantastičnim pratećim spotovima.

Moto nadolazećeg albuma je da vraćaju “duboko” (deep) nazad u purple. Pretpostavljamo da se radi o povratku progresivnom zvuku (prog rock). Možda su baš iz tog razloga izabrali producenta Bob Ezrin-a, koji je poznat po svom radu s bendom Pink Floyd.

Sam producent (koji je i ranije radio s Purple-om) kaže da je ovo najsvestraniji album koji su zajedno snimili. Žele da se obrate svim generacijama koje su spremne da slušaju njihove pjesme.

Album će nam donijeti trinaest novih pjesama. Kako će zvučati progresivni zvuk možete provjeriti s drugim singlom ispod.

Po službenoj izjavi benda, pjesme su ljubavno pismo Planeti Zemlji, ali i zabrinut pogled u budućnost. Važno je samo da rock veterani i dalje snimaju nove pjesme…