Sukob titana – DJ Premier vs RZA

UPDATE par dana kasnije: dodat video borbe na kraju članka.

Legendarni hip-hop producenti Swizz Beatz i Timbaland organizuju Verzuz događaje (“borbe uživo”) na Instagramu. Obezbjedili su sate zabave publici zatvorenoj u svojim kućama.

Ovaj “Insta” serijal je započeo borbom Swizz-a i DJ Timba lično. Ipak ove subote (11. aprila) ulozi su podignuti. Veterani devedesetih preuzimaju ring. Legendarni DJ Premier ulazi u beat sukob s ključnim članom kultnog Wu-Tang klana RZA.

Događaj ćete moći pratiti na DJ Premier-ovom Instagram profilu. Sve informacije možete naći ispod.

Pravila su jednostavna. Svaki od producenata (DJ-eva) će imati šansu da zasvira svojih dvadeset najvećih hitova. Cilj je nadmaštiti protivnikov hit još boljom pjesmom. U ovom slučaju konkurencija je više nego je**na.

Premier i njegova karijera koja traje više od trideset godina nije nešto što treba podcjenjivati. Polovina je legendanog dua Gang Starr, pored pokojnog Gurua. Radio je produkciju svim reperima koji su ikada išta značili; između ostalih: Ice-T, Mobb Deep, KRS-One, Nas, Notorious B.I.G., Rakim…

RZA je de facto lider moćnog Klana. Okupio je braću iz hood-a i producirao sve Wu albume (uključujući i solo albume članova). Njegova solo karijera (kao Bobby Digital) takođe nije za odbaciti. Ili kako je to fino rečeno na Wu debiju 36 Chambers, s RZA-om nema zajebancije (Wu-Tang Clan Ain’t Nuttin ta Fuck Wit).

Najbolje od New York-a u ovim tužnim danima za veliki grad. Sukob titana je nešto što ne treba propustiti.