Superherojska satira “Momci” u septembru ponovo sa nama

Druga sezona kontroverzne serije “Momci” (The Boys) stiže nam 4. septembra. Prve tri epizode makar, jer kreatori serije “ne žele da ugroze naše zdravlje“. Žele da nam daju dovoljno vremena da “prevarimo” superherojsku satiru. Definitivno nije za one sa slabim želucem.

Što je i za očekivati od adaptacije kultnog stripa Garth Ennis-a. Bili smo više nego zadovoljni sa prvom sezonom, koja je uspješno balansirala između crnog humora i ekstremnog nasilja. Uvrstili smo je u omiljene serije prošle godine.

The Boys” dođe kao katarza od sveprisutnog superherojskog žanra. Gotovo terapeutsko iskustvo. Momci su tu da prebiju klovnove u šarenim kostimima.

Tako će biti i sa drugom sezonom. Jučer je održan striming događaj na kome je kreativna ekipa podjelila informacije u vezi povratka “Momaka”. Inače takav “event” bi bio ekluzivan za strip konvencije poput Comic-Con-a, ali zbog pandemije traže se novi (virtuelni) načini za interakciju sa publikom.

Cjeli događaj “okupljanja momaka” možete pogledati ovdje.

Nova sezona će pratiti naše momke koji se sakrivaju od psihopatskih superheroja. Niko ne zna gdje je Billy Butcher (koga vrhunski glumi Karl Urban). Takođe negativci će dobiti pojačanje u vidu Stormfront-a.

Serija je poznata po odstupanju od strip materijala, ali ovo je dosad najveća razlika. Stormfront je nacistički super vojnik u stripu, dok nova verzija je ženski “heroj” koja koristi društvene mreže da bi osvojila srca (i mozgove).

Kao i inače serija će biti dostupna isključivo na Amazon Prime striming servisu. Prve tri epizode nam stižu 4. septembra, dok svaka slijedeća će biti prikazana petkom, sve do kraja sezone 9. oktobra.