Superherojski spektakl – Avengers igra (Video)

Japanski izdavač Square Enix je konačno uposlio evropske studije u svom vlasništvu (Crystal Dynamics i Eidos Montreal) na projektu vrijednom pažnje. Radi se o najambicionznijoj superherojskoj igri ikad (ili barem je reklamiraju kao takvu). Združena armija iskusnih programera (kreatori Tomb Raider i Deus Ex serijala) su pravi izbor za Avengers igru.

Iako je igra najavljena za većinu platformi (Steam, Xbox One) ipak PlayStation 4 korisnici će biti prvi koji će moći uživati u njoj. Ako naručite igru odmah moćete učestvovati u beta testiranju (čiji datum je nepoznat). PlayStation 4 korisnici ne samo što će prvi moći probati igru, dobijaće dodatne sadržaje (eksluzivne za konzolu). Sony je imao tradicionalno dobre odnose sa Square Enixom. Izdavač je obećao da će dodavati dodatne sadržaje i da će “život” Avengers igre trajati godinama. Nakon uspjeha Spider-Man igre za PS4 znamo da postoji interes za ovaj žanr. Iako se ljudi na netu žale kako izgledaju lica junaka u prvom trejleru. Ne znam u čemu je problem. Pogledajte sami. Igra će biti dostupna u prodaji 15. maja 2020.

Marvel Ultimate Alliance 3

Kada več pričamo o igrama zasnovanim po Marvel stripovima red je spomenuti Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order. Ovaj serijal akcionih RPG igara počeo je na PlayStation 2 konzoli, ali dobili smo i HD portove za PlayStation 3, XBox 360 i Steam. Igra vam je nudila da sastavite svoj tim iz snova (Dream Team) sa omiljenim Marvel likovima. Moj lični izbor su bili: Deadpool, Wolverine, Daredevil i Blade. Ko može zaustaviti takvu ekipu? Sastavni dio iskustva je bio multiplayer aspekt. Nije da nisam uživao u prethodnim naslovima.

Nakon mnogo godina konačno dobijamo treći nastavak. Igra je (nažalost) eksluzivan naslov za Nintendo Switch. Spisak Marvel heroja u ponudi ove igre je impresivan. Od X-Mena do Čuvara Galaksije (Guardians of the Galaxy) svi su tu. Između ostalih to su: Black Panther, Captain America, Doctor Strange, Ant-Man/Giant-Man, Luke Cage, Gamora, Rocket & Groot, Iron Man, Venom, Nick Fury… Lista ide dalje. Drago mi je da većina mog dream tima (Deadpool, Daredevil i Wolverine) i dalje u igri. Šta vam više treba u životu? 🙂