sve-što-znamo-o-final-fantasy-7-rimejku

Sve što znamo o Final Fantasy 7 rimejku

Prvi put u gotovo četiri godine dobili smo novosti u vezi famoznog rimejka jedne od najpoznatijih japanskih role play igara (jrpg) Final Fantasy 7. Totalno sam zaboravio da Square Enix uopšte pravi ovu igru. Mnogo vremena (u industriji video igara) je prošlo od E3 konferencije 2015. kada je igra službeno najavljena. Iste te godine smo dobili kratki trejler koji je pokazivao akciono orijentisan gameplay (po uzoru na Final Fantasy XV). Ni slično sistemu borbe na poteze koju je originalna igra za prvi PlayStation (1997.) imala. Rimejk (ako ikada izađe) eksluzivni je naslov za PlayStation 4 konzolu. I dalje je nepoznat datum izlaska rimejka. Likovi iz Square Enix-a su rekli da više informacije možemo očekivati tokom ovogodišnje E3 konferencije (uskoro).

Ne obećava ni informacija da će igra biti izdavana u epizodama. Dobijaćemo djelove igre svakih par mjeseci i ne bi me iznenadilo da Square svaku epizodu naplati po cjeni pune igre. Ili najbliže tom iznosu. Jer produkcija ove igre je skup poduhvat. A izgubili su već četiri godine. Ali ne budimo prekritični. Pričajmo o pozitivnim stranama. Modeli likova izgledaju fantastično. Usudio bi se reći da izgledaju bolje od modela istih tih likova iz filma Final Fantasy VII: Advent Children (2005). Režiser rimejka je Tetsuya Nomura, čovjek koji je bio originalni dizajner junaka ove igre i režiser CGI filma kojeg sam maloprije spomenuo. Nomura je poznatiji kao režiser Kingdom Hearts serijala.

Cloud i ekipa su kultni likovi video igara i Square je tokom zadnjih dvadeset godina znao izvući novac na našoj nostalgiji. I dalje je “Sedmica” jedna od najvoljenijih Final Fantasy igara. Očekujte više informacija slijedeći mjesec.