Sve za nostalgiju – Betmen se vraća u devedesete

Nije da se žalim. Ako bi DC stripovi išta trebali reciklirati onda je to kultni “Betmen Animirani Serijal” (Batman The Animated Series). Naša ljubav prema ovom crtanom serijalu je dobro poznata. Nakon više od dvadeset godina vraćamo se jednoj od najboljih adaptacija omiljenog superheroja. Ovaj put u strip formi.

DC je najavio novi mini serijal (od 6 epizoda) “Batman: The Adventures Continue“. Kao što samo ime kaže, avantura se nastavlja neposredno nakon kraja “The New Batman Adventures” (1997. – 1999.) posljednje sezone animiranog serijala.

Dobra vijest je da su za strip zaduženi dugogodišnji producenti i scenaristi crtanog serijala Paul Dini i Alan Burnett. Dini je jedan od naših omiljenih scenarista, kvalitetni Betmen stripovi mu nisu strani. Čovjek koji je zaslužan za jednu od najboljih Batman scena ikad.

Nostalgija je moćno oružje. Paul Dini je u službenoj izjavi rekao da su pristupili pisanju stripa kao izgubljenoj sezoni animiranog serijala. Koji su bili originalni planovi koje je Warner Bros studio pomrsio sa naručivanjem Batman Beyond crtanog (1999.)? Saznaćemo ovog aprila. Strip će prvo biti objavljen digitalno, sa štampanim izdanjem koje će biti dostupno u maju.

Batman: The Adventures Continue je takođe kolekcija igračaka (iliti akcionih figura ako želite). U stripu će se pojavljivati likovi koji ranije nisu bili u crtanom serijalu poput palog Robina Jason Todd-a (Red Hood). Naravno moćete kupiti i igračku istog. Model koji vidite ispod posebno nas je impresionirao.

S zadovoljstvom isčekujemo ovu zloupotrebu naše nostalgije. Batman animirani serijal je ključni moment našeg djetinjstva. Cartoon Network je bio sastavni dio klinačke svakodnevnice devedesetih. Uz rat na ovim nesrećnim prostorima naravno.