Synthwave majstor Dan Terminus izbacio novi spot

Synthwave (retrowave i/ili futuresynth) je jedan od onih cool podžanrova elektronske muzike koji su mogli nastati samo u internet doba. Svi smo kolektivno opijeni nostalgijom za osamdesetima i nekom boljom (šarenijom) vizijom budućnosti. Sve je bolje od 2020. godine u kojoj mi živimo (najgori od svih timeline-ova).

Internet je povezao ljubitelje osamdesetih i nastao je stari novi zvuk. Kao soundtrack izgubljenom filmu ili video igri iz te decenije. Velika inspiracija su filmovi i muzika legendarnog John Carpentera. Uglavnom to je synthwave. Moram priznati ne mogu da živim bez tog zvuka.

Kad je ovaj podžanr u pitanju jedan muzičar se izdvaja iz prosjeka. To je Dan Terminus. Majstor synthwave zvuka. Kao i većina dobrih elektro izvođača on dolazi iz Francuske. Ne znam zašto ali ova država nam je podarila najbolje retroware umjetnike; tipa vrhunski Kavinsky i Perturbator.

Kao što sam rekao net je preplavljen synthwave muzikom, ali samo par izabranih mogu biti u rangu jednog Terminusa. Pratim ga od prvog albuma “Stratospheric Cannon Symphony” koji je naravno prvobitno bio zamišljen kao muzika za neobjavljenu video igru. Srećom po nas Dan je nastavio snimati albume. I nikada nije razočarao.

Francuski muzičar izdaje svoj peti albumLast Call For All Passengers” koji je najavljen spotom iznad. Album će biti dostupan u prodaji 25. septembra.

Horor majstor John Carpenter ima dvije nove pjesme