Tech N9ne ima novi album

17. april je bio fantastičan dan za sve ljubitelje underground repa. Isti dan kada smo dobili novi album R.A. the Rugged Man-a, objavljen je i dvadeset drugi album (22!) kultnog Tech N9ne.

Tech N9ne, pravim imenom Aaron Dontez Yates je reper iz Kansas City-a i osnivač nezavisne izdavačke kuće Strange Music Inc. Sarađivao je sa mnogim utjecajnim izvođačima. Ne samo sa reperima poput Eminem-a, već i rock/metal ikonama poput The Doors i Corey Taylor (Slipknot). Detaljniju biografiju možete čuti na početku spota ispod.

Legenda kaže da mnogi poznati likovi od Dwayne “The Rock” Johnson do Elton John-a u slobodno vrijeme slušaju ovog repera. ENTERFEAR, novi album nije za one slabog srca, jer osim flow-a koji je poput automatske puške, imamo metal i hard core utjecaje.

U opisu albuma piše da je reper htio da ima bolji odnos s svojim slušaocima. U pokušaju da bude transparentniji, podijelio je više nego ikad ličnih priča.

Takođe nije htio da ima previše poznatih gostiju (on ne “trči” za super star-ovima). Tako da većina gostujućih repera ili su anonimusi, ili su neki od likova koji imaju ugovor s Tech-ovom kućom Strange Music.