Tejlor, novi adut Demokratske Partije

Demokratska Partija ima dugu tradiciju oslanjanja na Holivudske elite kada su u pitanju izbori u Americi. Ali ako smo išta naučili iz predsjedničkih izbora 2016. godine ponekad ni svi glumci, zvijezde, TV mediji i veliki tehnološki giganti nisu dovoljni za pobjedu. Posebno ako vam je kandidat Hilari Klinton (Hillary Clinton). U vrijeme društvenih mreža, slavne osobe sa ličnim profilima mogu privući svoje mnogobrojne fanove za njihovu omiljenu političku opciju. Gotovo svi su politički angažovani. A da bi bili politički aktivni ne treba vam neko znanje, dovoljno je samo da kažete kako Tramp nije cool.

Demokrate, koje se osjećaju “ugroženim” u Trampovoj Americi (njihov termin) odlučili su se za punu mobilizaciju popularnih kadrova. Dovoljno je samo jednom da bacite pogled na neke od humorističnih večernjih emisija (Late night shows) i uvjerićete se da jedina tema tih emisija je Tramp (Trump). I kako je on bezveze. Ni tinejdžerske zvijezde nisu izuzetak. Zadnja u nizu je Tejlor Svift (Taylor Swift). Autorka praznoglavih pjesmica za curice postala je moćno oružje da se nagovore mladi, inače nezainteresovani za politiku da izađu na izbore.

Dobro su proučili njeno tržište. Znamo da joj se publika sastoji isključivo od djece i mladih. Debi album joj je izašao prije 12 godina, a djeca koja su 2006. godine imala šest godina sada imaju pravo glasa. Mediji su iznijeli cifre novo prijavljenih glasača nakon što je Tejlor objavila na Instagramu da podržava Demokratsku Partiju. Cifre ne lažu. Onda ti isti liberali napadaju Rusiju da politizuje popularnu kulturu pomoću manipulacije društvenim mrežama. Njihove riječi.

 

Tramp se samo nasmijao i rekao da 25% manje simpatiše Tejlor nakon ovoga.