neočekivani-povratak

“The Boondocks” strip umro nije

Aaron McGruder, jedan od najuspješnijih afroameričkih nezavisnih stripadžija se vraća djelu s kojim je osvojio cijeli svijet “The Boondocks“. Legenda o dva klinca iz geta počinje u strip formi 1996. godine, a prava popularnost dolazi sa animiranom adaptacijom Adult Swim produkcije 2005. Aaron nije samo prodao prava kako bi većina strip autora uradila, nego je aktivno učestovao u produkciji crtane verzije kao glavni scenarist. Ovo je prvi put od juna 2014. kada je završen crtani serijal da McGruder “izbaci” nove strip avanture desetogodišnjeg revolucionara Huey-a i njegovog mlađog brata konformiste i žrtve trendova Riley-a.

Autor se oduvijek bavio satirom afroameričke zajednice i trenutna politička klima u Americi je idealna za povratak kultnog stripa. U šest novih stripova Aaron napada sviju od R. Kelly-a do Trampa. Ni mrtve ne ostavlja na miru dok se izrugava Michael Jackson-u zbog seksualnih skandala. Isto kao i trenutna fama oko R. Kelly i njegovih afiniteta prema maloljetnicama. S tim da to nije ništa pretjerano novo jer je “The Boondocks” crtani serijal postao hiper poznat zbog epizode iz 2005. godine u kojoj mali heroj Huey proziva svoje prijatelje i porodicu zbog glorifikovanja Kelly-a za kojeg se i tada znalo da je perverznjak (s fetišom koji pripisuju trenutnom predsjedniku “zlatno tuširanje”).

Novi stripovi su objavljeni na instagram nalogu Charlamagne tha God, poznatog afroameričkog radio voditelja (The Breakfast Club). Pogledajte sami. Radujemo se budućem materijalu.

izvor: IndieWire