The Smashing Pumpkins nikada nisu bili slušljiviji

Velikani alternativnog rocka devedesetih The Smashing Pumpkins objavili su dvije nove pjesme. Ono što je nas iznenadilo je zarazni synth-pop zvuk koji ovi mračnjaci sad furaju.

Kao što ste mogli pročitati u naslovu ovaj bend nikada nije bio slušljiviji kao sa novim materijalom. Nadolazeći album biće objavljen od strane metal izdavača Sumerian Records.

Frontmen Billy Corgan je uspio okupiti skoro cijelu staru ekipu, članove koji su davno napustili bend. Ponovo sa njim sviraju Smashing Pumpkins osnivači: James Iha, Jimmy Chamberlin i dugogodišnji gitarist Jeff Schroeder. Pogledajte prvi spot (koji je naravno snimljen u izolaciji).

Singl “Cyr” je po riječima benda: distopijska ludost. Savršeno za ovu bizarnu godinu. Možete plesati dok gledate kako planeta tone u propast. Nisam ništa manje ni očekivao od starih alternativaca.

Linda Strawberry je režirala spot i opisala ga kao “goth grozničavi san“. Već su mi prodali singl. Što je ogromni uspjeh jer nikada nisam bio ljubitelj ovog benda.

To nije sve za danas, jer su The Smashing Pumpkins izbacili dvije pjesme. Obe su snimljene u Čikagu i producirao ih je Corgan lično.