lista-top-5

Top 5 najstrašnijih stripova

Stranice u kojima čame nezamislive strahote. Da li zbog praznika ili Noći vještica, ili jer se junaci stripa nalaze u paralelnim univerzumima gdje je po prirodi stvari sve strašno, neki stripovi su goli horor. Ovo je lista top pet najstrašnijih stripova.

5. Batman: The Long Halloween

DC Comics, iz 1996/97. U ovom stripu se dešava da misteriozni ubica ubija članove mafijaških porodica Gothama, na praznike, pa ga zovu “The Holiday Killer”. To dovodi do još smrti, panike, sa film noir motivima depresivnog grada – jezivo.

4. Aliens: Music of the Spears

Dark Horse Comics, 1996. Čim imamo neke vanzemaljce, velike su šanse da će doći do igre konzumiranja jednih od strane drugih, bar malo. Futuristički New York, lik Damon Eddington komponuje elektronske simfonije za koje mu trebaju vrisci vanzemaljca, super uvod u haos sa Aliens-ima.

3. The Dark Judges: Fall of Deadworld

2000 AD, 2017. Pakleni paralelni svijet 22. vijeka u kome je Sudija Dredd. Glavni tip je Judge Death, pokazatelj šta bi bio zakon da se pusti u  ekstremnu stranu. “Život je zločin, Presuda je smrt”- kaže Sudija Death. Jezivije.

2. Alan Moore: Courtyard

Avatar Press, 2003. Aldo Sax, FBI agent, je poslan u Brooklyn da istražuje ubistva. Otkriva se da su to vezana ritualna ubistva, otkriva se svijet pun užasa i horora.

1. Tomb of Dracula

Marvel Comics, 1972/79. Realno, ništa nije toliko strašno kao mit o Drakuli. Marvelova interpretacija prati Franka Drakea, dalekog potomka Grofa Drakule, koga neka budala nagovori da ide tražiti zamak u nasleđe. On pristane i još povede djevojku. I tamo probude Grofa i svo zlo koje je mirno spavalo do tad. Užas.

marvel-dracula
Marvelov Drakula