Vampir iz Spider-Man stripova

Ne znam šta više ne gotivim; Jered Leta ili lika kojeg glumi Morbius-a, vamprira koji nije vampir. Sony filmski studio godinama pokušava napraviti filmski univerzum zasnovan na likovima iz Spider-Man stripova (iliti Spider-verse). Nakon nevjerovatnog komercijalnog uspjeha koji su imali sa “Venom” filmom (jedan od pet najgledanijih 2018. godine) nisu dugo čekali na novi pokušaj. Još jedan Spajdi negativac / anti-heroj. Još jedan Sony film. Samo što me ovog puta stvarno nije briga.

Zašto su se štreberi na internetu “povampirili” zbog ovoga trejlera? Prvo vidimo grafit Spider-man-a na kojem piše “Ubica”. Iskoristili su promo materijal fantastične “Spider-Man” igre za PlayStation 4. Iako je kostim na grafitu “reprodukcija” kostima iz Sam Raimi-jeve trilogije, radi se samo o dodatku za Sony video igru. Ali zato Michael Keaton pojavljivanje na kraju trejlera jest direktna referenca na “Spider-Man: Homecoming” (2017.) i Marvel sinematički univerzum.

I šta to znači na kraju? Najvjerovatnije ništa osim komplikovane marketinške kampanje koja je tu da vas prevari da pogledate film o nezanimljivom drugorazrednom strip liku. Koji da slučajno nije dio Spider-Man franšize nikada ne bi ni imao svoj vlastiti film.

Superherojski vampirski film? Ne hvala.