Venom 2 odgođen, ali znamo ime filma

Niko nije vjerovao da će “Venom” biti jedan od najuspješnijih filmova 2018. godine (zaradio 855 miliona $!). Adaptacija anti-heroja Marvel stripova (bez Spider-Man-a, čiji je najveći neprijatelj) je zvučao kao recept za propast. Ipak šarm i talent Tom Hardy-a nije za odbaciti.

Bez puno buke je prošla vijest da je Hardy sa Sony studijom potpisao ugovor za tri filma. Nadam se da to znači Venom trilogija, a ne dva filma i gostovanje u nekom smeću poput Morbius-a “živućeg vamprira”. Ima nešto zabavno u ovom suludom konceptu. Venom nije pretjerano ozbiljan lik i možda je to dio šarma. Čak je i aktuelni Venom strip jedan od (naj)boljih naslova koji Marvel trenutno izdaje. Obavezna preporuka.

I konačno dolazimo do pravog povoda za ovaj tekst. Poput mnogih drugih blockbuster filmova, nastavak Venom filma je otkazan za 2021. Svi dobro znate zbog čega je premijera odgođena. Film koji smo trebali gledati ovog oktobra, moraćemo čekati dodatnih osam mjeseci (25. jun 2021. je nova premijera).

Tom Hardy je na društvenim mrežama objavio ime nastavka “Venom: Let There Be Carnage”. Kao što sam naslov kaže, glavni neprijatelj je manijakalni simbiot Carnage, koga glumi fantastični Woody Harrelson.

Jedina briga koju imamo jest promjena režisera. Uspjeh prvog Venom filma je dosta zavisio od dobro odrađenog posla Ruben Fleischer-a (režiser Zombieland i Zombieland: Double Tap). Ovaj put umjesto njega imamo Andy Serkis-a?! Svaka njemu čast na glumi u CGI pidžami (Golum, Planeta Majmuna) ali kakvo on ima iskustvo za režiju? Netflix film o jebenom Mowgli-u? Vratiti Fleischer-a na mjesto režisera je nemoguće.

Šta to znači za budućnost Venom filmova?