Virtuelni sajam DC stripova

Warner Bros. i DC stripovi organizuju vlastitu konvenciju DC FanDome, na kojoj će biti objavljene sve novosti u vezi filmova, serija igara zasnovanih na omiljenim super-herojima. Biće i stripova naravno.

Inače je San Diego Comic-Con mjesto na kome se predstavljaju slični sadržaji. Ali najpoznatiji sajam stripa je otkazan zbog covid-19 pandemije. Naknadno je odlučeno da se ipak održi virtuelna konvencija. Ali zašto ne bi Warner / DC napravili vlastiti online sajam? Upravo je to DC FanDome, događaj koji ćete moći gledati 22. avgusta.

Pretpostavljamo da ćemo po prvi put moći vidjeti trejlere za novi “The Batman” film, kao i “The Suicide Squad” režisera James Gunn-a (snimanje je završeno u februaru, ali nismo još vidjeli ni jednu jedinu fotografiju).

Možda ćemo vidjeti neku reklamu za nadolazeći HBO Max spektakl “Justice League Snyder Cut“. Ne sumnjamo da će biti najavljene nove serije i crtani. Ne bi nam smetala još jedna sezona Harley Quinn animirane serije.

Igrači širom svijeta isčekuju novi nastavak Batman Arkham serijala. Nadaju se da će upravo na ovom događaju najaviti novu igru. Ne bih htio nikome rušiti snove, ali ovih dana AT&T (korporativni gospodari Warner Media) prodaju Warner Bros. Interactive iliti dio kompanije zadužen za video igre. To uključuje i Rocksteady Studio, kreatore Batman serijala igara.

DC FanDome će biti dostupan za gledanje 24 sata. Lokalizacija je urađena za čak deset jezika! Po svoj prilici se radi o ambicioznom globalnom događaju.

S nestrpljenjem isčekujemo budući susret u DC Multiverzumu. Vidimo se tamo 22. avgusta.