Voljeni “Bundoks” crtani se vraća u novom izdanju

Odana legija vjernih obožavaoca crtane serije “The Boondocks” godinama isčekuje mitsku petu sezonu. Kultni crtani za odrasle je imao svoje skromne početke u nezavisnom stripu Aaron McGruder-a. Pravu zapaženost dobijaju na Adult Swim-u programskom bloku za stariju publiku legendarnog Cartoon Network-a.

Uživali smo u avanturama desetogodišnjeg revolucionara Huey-a i njegovog mlađeg brata konformiste i žrtve trendova Riley-a. Beskompromisna satira svakodnevnog života afroameričke zajednice. Crtani sporadično izlazi od 2005. godine i imao je četiri sezone s posljednjom u 2014.

Pet godina se čeka na petu sezonu. Krajem prošlog mjeseca John Witherspoon (koji glumi djeda Robert Jebediah Freeman-a) dok je gostovao kod Joe Rogana najavio je povratak omiljene animirane serije. Niko nije htio službeno potvrditi njegovu izjavu.

Na ovogodišnjem Annecy International Animated Film Festivalu (i marketu), najznačajnijem mjestu za crtane filmove, Sony je službeno najavio novi “Bundoks” projekt. Potpuno nova verzija (reboot) za moderno doba. Važno je da će originalni kreator Aaron McGruder učestvovati u kreativnom procesu. Aaron se nakon dugo vremena vratio stripu koji ga je učinio poznatim, ali o tome smo već pisali početkom godine.

Za sada samo trebamo čekati. Kreatori na društvenim mrežama objavljuju novi dizajn likova. Jedan po jedan. Nećemo se praviti pametni i donositi neko mišljenje o seriji na osnovu par crteža. Kao i uvijek nadamo se najboljem. McGruder nas nije do sada razočarao. Pogledajte sami novi dizajn omiljenog Huey Freeman-a.