Šokantno! Willie Nelson prestao pušiti

Legenda country muzike i najpoznatiji uživaoc marihuane je prestao pušiti. Willie Nelson, koji ima 86. godina života, šesdeset i pet godina (!!!) pušio je dobro poznatu biljku. Morali ste čuti anegdotu kada je kultni kauboj zapalio joint na krovu Bjele Kuće. Stoner ikona je prokrčio put likovima kao što su Snoop Dogg, Cheech and Chong i ostalima koji se ponose svojom lošom navikom.

Willie ima vlastitu kompaniju za prodaju marihuane Willie’s Reserve. Iako je u poznim godinama života, i dalje nastupa na turnejama širom Amerike. Nažalost, zbog duboke starosti i problemima sa plućima, morao se odreći svog jedinog poroka.

Početkom godine imao je (sada već kultni) intervju za Rolling Stone magazin. U njemu je otvoreno pričao o svojoj ovisnosti. Rekao je da nije pušio marihuanu, najvjerovatnije bi odavno bio mrtav. Pušio je tri kutije cigara i pio par flaša viskija dnevno. Jednog dana je uvidio da je bolje za njegovo zdravlje samo da puši “vutru”.

Uzeo je kutiju Chesterfield cigareta, pobacao sadržaj, smotao dvadeset jointa i stavio ih u istu tu kutiju. Tako je prestao pušiti cigare. Pošto kada zapali cigaretu, ima potrebu da pije viski, smanjio je unos alkohola istim potezom. To mu je spasilo život.

Dobro je poznata njegova izjava da “niko nikada nije umro od pušenja marihuane“. “Imao sam prijatelja na kojeg je pala bala vutre i povrijedila ga pritom.” drugi je dio legendarog citata. Willie takođe hvali opuštajući uticaj ozloglašene biljke, jer bez nje bi htio da ubije neke ljude. Ili bi oni htjeli ubiti njega da je ostao alkoholičar.

Čak i za nuspojave poput lošeg kratkoročnog pamćenja kaže da je korisno jer bi inače bili opterećeni negativnim mislima. Pravi mudrac. Što ne treba da nas iznenadi od čovjeka koji je rekao “kada umrem, smotajte me i popušite”. 🙂

Želimo sve najbolje staroj legendi. Odmori se starac, zaslužio si.