Xbox novosti sa E3 2019 (video)

Juče je bio divan dan za sve korisnike i ljubitelje Xbox konzole. Ovogodišnji E3 (Electronic Entertainment Expo iliti sajam za elektronsku zabavu) je donio hrpu trejlera i najave za igre koje nas očekuju u bliskoj budućnosti. Zato E3 i služi. Da nas veliki izdavači hipnotišu novostima koje zvuče previše dobro.

Microsoft je najavio novu Xbox konzolu za slijedeću generaciju (Projekt Skarlet). To i nije pretjerano iznenađenje, posebno nakon što je Sony službeno potvrdio da radi na PlayStation 5. Najvažnija informacija (za nas) koju smo čuli u vezi nove konzole je da će podržavati igre prethodnih generacija. Znači da ćete moći igrati igre sa originalnog XBox-a, XBox 360, kao i sa aktuelne XBox One konzole. Redovno nam obećaju kako ćemo moći igrati stare igre, a većinu vremena nas proizvođači konzola ne ispoštuju (hardware problemi?). Pozdravljamo ovu Microsoftovu odluku.

Konzola se očekuje da bude u prodaji za vrijeme praznične sezone 2020. Nije nas iznedila ni prva igra koja je najavljena za ovaj sistem: Halo Infinite. Microsoft daje fanovima ono što žele i ne sumnjamo u uspjeh ove strategije. Najavljen je i peti nastavak Gears (of War) serijala. Ne trebamo zaboraviti i novu Forza igru.

Cyberpunk 2077

Nova igra legendarnog poljskog tima CD Projekt Red (kreatori Witcher serijala) je dobila službeni datum izlaska: 16. april 2020. Dugoočekivani RPG “Cyberpunk 2077” je privukao dosta pažnje na jučerašnjoj konferenciji. Iz novog trejlera smo saznali da jedno poznato lice učestvuje u ovoj igri. To je prava zvijezda Xbox konferencije Keanu Reeves. Prisutni su pali u euforiju kada se akciona zvijezda pojavila na pozornici. Pogledajte sami.

To je bio samo prvi dan. Očekujte još dosta najava za omiljeni Xbox. E3 je tek počeo.