Zack Snyder je dobio drugu šansu

HBO Max striming servis će predstaviti “pravu” verziju “Justice League” filma (mitski Snyder Cut). 

Rijetko ili gotovo nikad se to ne dogodi. Prilika da autor dovrši svoju viziju. Posebno ne u studijskom sistemu i s filmovima koji koštaju stotine milione dolara. Nikad nisam vjerovao da će Warner Bros. izbaciti novu (“dobru”) verziju “Justice League” (2017.) filma. Posebno jer se radi o jednom od najskupljih filmova ikad snimljenih. Filmu koji je bio komercijalni promašaj.

Svu dramu i istorijat ovog pop kulturnog fenomena možete naći ovdje. Gotovo da sam zaboravio na “Snyder Cut“. Sjetio sam se jer se nedavno DC Animated “rugao” na račun vlastitih fanova u “Harley Quinn” crtanom.

Ali vrijeme striming ratova donosi neka nova pravila. Baš kao što je Disney + ispunio želje fanatika i nakon šest godina vratio “Klonske Ratove” (Star Wars: The Clone Wars), Warner Media za potrebe ekskluzivnih sadržaja na HBO Max platformi uložiće novac u Snyder Cut.

Dvadeset do trideset miliona dolara! će koštati “prepravka” postojeće verzije. Tek će nekad u 2021. godini materijal biti dostupan za gledati. Šta nam to govori? Da nikada (kao što sam pretpostavljao) nije ni postojao Snyder Cut (osim u glavi režisera).

Studio još uvijek nije donio odluku da li će konačni proizvod biti film od četiri sata (režiserova originalna, ali nikad ostvarena vizija) ili šest epizoda (primjerenijih za striming servis).

Snyder kaže da od filma koji smo mi gledali, samo je četvrtina snimljenog materijala njegova. Sve ostalo su kreativne odluke Joss Whedon-a. Takođe je izjavio da nikada nije mogao pogledati “Justice League” (u postojećoj verziji).

Znajući da je porodica Snyder (supruga je producent) preživjela tragediju prije njihovog odlaska s projekta, drago mi je što će biti u prilici da dovrše započeto. Zapravo mi je drago da ponovo gledam Batflecka (iliti Ben Affleck-ovog Batman-a) u akciji.