“Zvjezdane Staze” crtani imaće premijeru u avgustu

Dobro je poznato da nismo neki ljubitelji novih “Staza” (Star Trek). Čak šta više, ništa dobro ne očekujemo od Alex Kurtzman-a i “talentovane” ekipe kreativaca koje je okupio. Ipak pružićemo šansu (svaki put) jer je u pitanju franšiza s kojom smo odrasli.

Ideja o humorističnom crtanom serijalu ne zvuči uopšte loše. “Star Trek: Lower Decks” razvija Mike McMahan, scenarist koji je ispekao zanat radeći na globalno popularnom “Riku i Mortiju” (Rick and Morty). Naučna fantastika i humor nisu loša kombinacija, posebno ako je zadužen neko iole talentovan.

Crtani serijal će pratiti živote i “karijere” pomoćne postave svemirskog broda U.S.S. Cerritos (totalno nevažan brod u floti). Sam izbor “junaka” je nešto novo za “Zvjezdane Staze” jer smo navikli pratiti avanture kapetana i visoko rangiranih članova posade (s mosta). Dizajn broda i glavnih likova možete pogledati na posteru ispod.

sva prava CBS

Najvjerovatnije se radi o crtanom za odraslu publiku. CBS ima ugovor sa Nickelodeon-om za totalno drugi animirani projekt koji će ciljati mlađe gledaoce.

Star Trek: Lower Decks” nije parodija (srećom). Serijal će biti duhovit, ali s punim poštovanjem prema legendarnoj franšizi. “Zvjezdane Staze” ništa manje ni ne zaslužuju. Posebno nakon svega što je Kurtzman uradio zadnjih par godina (ništa dobro uglavnom).

Premijera serije je zakazana za 6. avgust 2020. godine.