zvjezdane-staze-kapetan-pikard

Zvjezdane Staze – Kapetan se vraća u 2019

Patrick Stewart se vraća ulozi svog života. Ne, nije ponovo Profesor X iz “X-Men” filmskog serijala. Uloga koja ga je učinila popularnim, kapetan broda Enterprise Jean-Luc Picard iz voljenog serijala “Zvjezdane Staze – Nova generacija” (Star Trek: The Next Generation 1987. – 1994.). Sedam sezona i četiri filma nije loše nasljeđe. Ali Sir Patrick se odlučio na povratak nakon dvadeset godina. Još neimenova serija sa omiljenim kapetanom stiže nam slijedeće godine.

CBS je najavio da će 2019. godina imati ne jednu, već dvije “Star Trek” serije. Početak godine je rezervisan za drugu sezonu Discovery serije, čiji nismo neki fanovi, moramo vam priznati. Ali ko voli nek’ izvoli. Mi stariji fanovi se moramo strpiti do kraja 2019. kada su najavljene nove “Zvjezdane Staze” sa dobrim starim kapetanom. Serija će biti dostupna na CBS All Access striming platformi (Netflix će najvjerovatnije biti zadužen za globalnu distribuciju, kao što je to bio slučaj s prvom sezonom Star Trek: Discovery). Puno detalja se ne zna. Osim onog najvažnijeg. Kapetan se vraća.

Postoji i treća “Star Trek” serija koja se trenutno pravi, animirani humoristični serijal za odrasle “Lower Decks”. Dolazi iz pera scenariste “Rick and Morty” crtanog, tako da možemo očekivati kvalitetan naučno fantastični humor. Neko bi rekao da je dobro vrijeme za biti Trekkie iliti Trekker, ljubitelj Zvijezdanih Staza, ali mi smo skeptični. Discovery nije ništa posebno, posljednji filmovi su krajnje upitni. Kao i korporativna politika CBS-a. To što bacaju tri serije ne mora nužno biti dobra odluka. Ali Jean-Luc-a stpljivo čekamo.